Huisartsenpraktijk Obbink en Meinders

Toestemming gegevensuitwisseling

Elektronisch medische gegevens delen 

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Voor een heldere uitleg over het LSP verwijzen wij u naar het informatiefilmpje van VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie) op https://www.volgjezorg.nl/het-lsp. Of download hier de informatiefolder.

Maakt uw huisarts of apotheek gebruik van het LSP? Dan zal hij of zij u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen via dit netwerk. Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw Burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Meer weten over het geven van toestemming voor het delen van medische gegevens? Op https://www.volgjezorg.nl vindt u meer informatie.

Gegevens opvragen

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.
In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Toestemming geven

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dat kunt u op verschillende manieren regelen.

  1. U kunt mondeling toestemming geven als uw huisarts of apotheker daarom vraagt.
  2. Daarnaast kunt u een toestemmingsformulier uitprinten, invullen en inleveren bij uw zorgverlener. Download hier het toestemmingsformulier om uit te printen.
  3. Ook kunt u uw toestemming online regelen op https://www.volgjezorg.nl/toestemming.

Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Contact?

Een geaccrediteerde huisartsenpraktijk heeft graag zicht op de klachten en ideeën van patiënten. Deze worden gebruikt om de praktijk te kunnen verbeteren. De medewerkers horen dus graag welke ideeën u heeft. Al uw opmerkingen zijn welkom. Of het nu gaat om de manier van werken, de vakbekwaamheid of iets totaal anders. De doktersassistente neemt uw opmerkingen graag in ontvangst.