Huisartsenpraktijk Obbink en Meinders

Foto’s insturen

Als u een vraag of probleem heeft aan de huid, kan de assistente u vragen foto’s te mailen.

Als de foto’s beoordeeld zijn geeft de huisarts of assistente u een telefonische terugkoppeling en een advies. Het kan ook zijn dat u alsnog wordt uitgenodigd op het spreekuur. Het beoordelen van foto’s is altijd lastiger dan iemand in levende lijve beoordelen. Het maken van een goede foto maakt een groot verschil.

Waar moet een goede foto aan voldoen?

Voor het maken van een foto van de huid kunt u gewoon de camera van uw mobiele telefoon gebruiken. De kwaliteit van de camera van uw telefoon is zo hoog dat er maar een paar instructies zijn voor het maken van een goede serie foto’s.

  • Zet flitser en filters uit.

  • Maak foto’s bij voorkeur bij daglicht. Ga liefst voor het raam staan en maak de foto in de richting van de kamer.

  • Zorg voor een eentonige lichte achtergrond bij voorkeur lichtblauw, lichtgrijs of wit.

  • Maak een overzichtsfoto. De overzichtsfoto geeft informatie over positie, verspreiding en vergelijking met normale huid.

  • Maak minstens twee detailfoto’s. Bij een detailfoto maakt u de foto zo dichtbij mogelijk – op 10 tot 15 cm afstand. U hoeft niet in te zoomen.

  • Het is belangrijk dat de foto scherp is. Door op het scherm van uw telefoon met uw vinger te tikken op de huidafwijking wordt de foto aldaar scherp gesteld.

De foto’s kunt u vervolgens mailen naar obbink.assistente@ezorg.nl. Voorzie uw mail van naam, geboortedatum, telefoonnummer en een korte omschrijving van de klacht. Het is belangrijk dat als u de foto’s mailt het bestand niet verkleind. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Programma’s als WhatsApp verkleinen foto’s automatisch. Mail uw foto’s daarom rechtstreeks vanuit uw fotogalerij in een zo groot mogelijk bestand tot maximaal 10MB.

Het is niet de bedoeling dat u foto’s verzendt zonder dat u eerst met de assistente heeft overlegd. Na overleg weet de assistente dat er een bericht komt en wordt voorkomen dat de mail pas later gezien wordt. Bovendien kunnen sommige huidafwijkingen een uiting zijn van een spoedeisend probleem. Dan zou wachten op een emailbericht ten koste gaan van kostbare tijd.

Samenvatting

  • Eerst bellen. U krijgt van de assistente het advies om foto’s te maken en te mailen.

  • Maak een serie foto’s volgens de hierboven beschreven richtlijnen.

  • Mail de foto’s naar obbink.assistente@ezorg.nl. Er wordt telefonisch contact met u opgenomen met een advies.